odszczepieńcy korynckiej ladacznicy

Jarosław Baprawski

otworzyć się 
znaczy tyle samo 
co na maksa rozszerzyć 

normalka


poeci i dziwki 
mają ten odruch wyćwiczony

latami włóczegi po ulicach 

jedni i drudzy w przypływie
dymają się we wszystkie otwory 
prostytuując na publicznych forach

na parkowej alei na jesiennym peronie

 

dostrzegam bocznicę

w historii literatury 

jeden procent 
pił i rżnął

 

elita renegatów maszyniści

na złomowisku parowozów

przy jednym stole

pełne szklanki

 

czernina

spływa ceratą

 

 

 

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 9 października 2012
anonim