Słowo o jesieni

Jakub Sroka

niebo odkleja się od horyzontu

plastrem

czas łuszczy się minutami

zęby sączą chłód w różowe

wnętrze

matowy październik tonie w oczach

wiejskiego przygłupa

Jakub Sroka
Jakub Sroka
Wiersz · 19 października 2012
anonim