Literatura

techniczność - gastryczność ( w wierszu też) (wiersz)

Evit-ka

 

do redukcji przymiotników trzeba dorosnąć
bo róża – jeśli jest różą – i tak sobie poradzi

wytrzyma bez podpórek dookreślania
tak samo jak łza i mgła – jakie by tam obie nie były

wiosna również da radę bez zgagi
- tzn. bez obowiązku bycia radosną –
na papierze czy w realu
o to mniejsza

bo trafiło się
i wierszowanie mało poetyczne
i kilka innych rzeczy ...

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 19 pazdziernika 2012, 15:09
takie wiersze poszerzają tylko moje horyzonty, o dziwo, często o dobrze znane fakty
przysłano: 19 pazdziernika 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca