techniczność - gastryczność ( w wierszu też)

Evit-ka

 

do redukcji przymiotników trzeba dorosnąć
bo róża – jeśli jest różą – i tak sobie poradzi

wytrzyma bez podpórek dookreślania
tak samo jak łza i mgła – jakie by tam obie nie były

wiosna również da radę bez zgagi
- tzn. bez obowiązku bycia radosną –
na papierze czy w realu
o to mniejsza

bo trafiło się
i wierszowanie mało poetyczne
i kilka innych rzeczy ...

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 19 października 2012
anonim
  • abojawiem
    takie wiersze poszerzają tylko moje horyzonty, o dziwo, często o dobrze znane fakty

    · Zgłoś · 11 lat temu