Upij się ze mną
to tylko płyn, rozgrzewa trzewia
i posłuchaj, głoszę hymn
jesteśmy młodzi, skoczmy w przepaść
upij się ze mną
krwią i winem, gorzkim jak sól ust
daj mi dotknąć wieczności
w jednym, namiętnym
pocałunku
upij się ze mną
zawiń w pościel każde jutro, wczoraj
krople są pretekstem do czynu
smakujmy grzechu
w ciepłych dłoniach
upij się ze mną!
Nie cierpiętniczą a piękną pieśnią
uwijając w rozmyty cień nie - bycia
drastycznie ludzką lekkość
upiłam się sama
żółcią tanich piw
w żółci żołądkowej
biologicznie rachując prawdopodobieństwo
posiadania Ciebie w sobie.