Tęskniłam

Katarzyna Stolarczuk

Potrzebujesz wszystkich palców

dzieci Somalii

Armii Radzieckiej

Akcjonariuszy Giełdy Nowojorskiej

policz je

policz na palcach

tęskniłam tyle razy

 

Patrzysz mi w oczy

czy to wstyd

zwątpienie

czy pustka

też tęskniłeś

przed oczyma jedna dłoń

w pięść.

Katarzyna Stolarczuk
Katarzyna Stolarczuk
Wiersz · 21 października 2012
anonim