Włochate bydło ustawiono w szeregu,
wypolerowano kopyta, wygładzono zmarszczki.
Kamienne krzyże wyprostowały
zgarbione plecy.
Vergiss mich nicht –
zachodnia starość nosi platynowe pasemka
i czarne perły.
Chorowite stokrotki o zaropiałych oczach
zamknięte w przerdzewiałej puszce
ustępują miejsca bezkrwistej wołowinie.
Jednak może być z tego tekstu coś dobrego, jesli przemyślisz końcówkę.