Rodzinna łyżka dziegciu

Łukasz Radwaniak


Rodzina:
tożsamość,
bezpieczeństwo,
drzewo.

Jednak również:
"Plac Zbawiciela"
i "Matka Teresa od kotów".
Bohaterka sagi
"Faktu" i "Super Expressu":
matka Madzi.
Krok, który często
musimy postawić.

Jesteśmy w tym,
jak na rodzinnych zdjęciach,
które wychodzą najlepiej
i oby nas nikt z nich
nie wycinał.

Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak
Wiersz · 23 października 2012
anonim
  • abojawiem
    może to i łyżka, tylko czy to aż, czy tylko łyżka dziegciu

    · Zgłoś · 12 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Ciekawe, dlaczego rodzina - tożsamość? W moim odczuciu rodzina tłumi tożsamość.

    · Zgłoś · 12 lat
  • Łukasz Radwaniak
    Myślę, że przynajmniej ta przysłowiowa łyżka zawsze się znajdzie. Rodzina często tłumi indywidualność, oryginalność, pisząc o tożsamości miałem na myśli jakąś przynależność, choćby tę w dowodzie osobistym.

    · Zgłoś · 12 lat