***
Naga między ścianami wszechświata
układam światła na palcach – twoich, moich – w zakamarkach ciała
Nie patrzysz na mnie
Nie słuchasz
Nie tańczysz
Ustami ust szukasz
A w ustach
Zaczekaj ! - coś więcej
Chwytam cię za ręce
i ciągnę wyżej
Tam -
w nieistnienie
Sam układ wiersza nasuwa mi na myśl Poświatowską, wiec jeśli jest ona dla Ciebie inspiracją, to skup się raczej na warstwie estetycznej i znaczeniowej jej poezji, niż na samym zapisie.
co do Poświatowskiej, faktycznie parę lat temu czytałam ją, zachwyciła mnie. bo jakże ona mogłaby nie zachwycać?? ale nie wzoruje się na niej, chyba że jakoś niechcący, nieświadomie. a pewien mądry człowiek powiedział: "W wierszu treść jest ważna, ale zapis także ". swoją drogą nie widziałam u Ciebie żadnych tekstów. piszesz cokolwiek?