Literatura

Bardzo cicha wojna (wiersz)

Katarzyna Stolarczuk

Martynie W.

 

 

 

Otwarty ogień

Śmiercionośnych pocisków

Spłonek nie-mowy

Łusek ciszy

Pocisków armatnich

Ciężkości milczenia

 

Moździerze bezgłosu

Nie-bez-bolesne

Nie-bez-pośrednie

Nie-bez-pieczne

Booom!

 

Snajper celuje w głowę

czy w serce?

 

Nasze bomby atomowe

Sto kiloton równe zeru decybeli

Ziemia-ziemia

Tomahawk

Mina przeciwmówiąca

 

Bezszelestne ninja

Pod płaszczem dźwiękoszczelnym

Mądrości mnicha

O kłach młodego wilka

 

A gdy wyczerpie się amunicja

W tym filmowym momencie

Luf przeciw sobie

Wcelowanych w twarze

Wzajemnej wrogości

 

Wybacz im Ojcze

Nie wiedzą, co czynią

Przelewają krew bezbarwną

Przez ciężar miłości

 

To hemoglobina nadaje kolor życiu

Czy może wiśniówka?

Wlewana w kufel złota

A nie, kurwa mać, złości.


niczego sobie+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 27 pazdziernika 2012, 22:53
cholernie wymowny
Katarzyna Stolarczuk
Katarzyna Stolarczuk 28 pazdziernika 2012, 02:18
wciąż nie wiem czy to dobrze, czy źle?
przysłano: 27 pazdziernika 2012 (historia)

Inne teksty autora

Ja.
Katarzyna Stolarczuk
W porządku
Katarzyna Stolarczuk
Tęskniłam
Katarzyna Stolarczuk
Upij się ze mną
Katarzyna Stolarczuk
Plac Wszystkich Świętych
Katarzyna Stolarczuk
Powitanie
Katarzyna Stolarczuk
Sen-s
Katarzyna Stolarczuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca