Wplątanie z poplątaniem

abojawiem

Niektórzy mogliby

z wplątywania  się

w tarapaty zdobyć

mistrzostwo świata.

 

Dlaczego tylko

droga prowadzi tam

a nie z powrotem.

 

Co to za mistrzostwo

świata z którego

nie idzie się wyplątać.

 

Dlaczego nie można być

mistrzem świata

w wyplątywaniu się

z wplątywania.

 

24.05.2008 r.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 28 października 2012
anonim