talent ma udokumentowany
i nawet gdyby ktoś chciał kwestionować
to i tak ma
wdrażany – choć nie wiadomo czy definitywnie wdrożony
od dziecka do solidności zdolności opiera o warsztat
-z nawyku - o archaizm – prozatorskie rzemiosło
dziennikarstwem też nie gardzi
- a jeśli jednak – to się nie przyznaje –
taka sobie skrytka treningowa
na spacer chodzi z dokładnością Prusa –
tu perspektywa ulicy po której idą szpilki brunetki
tam znowu poszukiwacz dnia wczorajszego
mówią na mieście że J.P. uniesień unika
nie tyle z niechęci co – jak sam dowodzi –
z uwagi na literacki lęk wysokości...
mimo wahań tych kilka – dotyczących Go - uwag
- bez konkluzji -na wszelki wypadek spisano
przez asekuranctwo chyba