odwyk

Evit-ka

 

dla zdrowia
od myślenia na temat i w ogóle

od czytania – najlepiej – ze zrozumieniem
od sensu jako takiego – o pisanie z sensem milcząc
od widzenia namiętnością i gapienia (się) przez okno

komfortu gwoli
od skłonności sprzed lat
i dziwactw z teraz
od wstydu poza czasem –
bez wstydu

i od wszelkich wypadków
tak na wszelki wypadek
Zdjęcie: Z „PO NOWEMU”

I. „odwyk”

dla zdrowia
od myślenia na temat i w ogóle
od czytania – najlepiej – ze zrozumieniem
od sensu jako takiego – o pisanie z sensem milcząc
od widzenia namiętnością i gapienia (się) przez okno

komfortu gwoli
od skłonności sprzed lat
i dziwactw z teraz
od wstydu poza czasem –
bez wstydu

i od wszelkich wypadków
tak na wszelki wypadek

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 31 października 2012
anonim
  • abojawiem
    pachnie mi czymś (a nawet kimś) więcej, ale wolę milczeć

    · Zgłoś · 11 lat temu