Dla człowieka

abojawiem

Z najgorszych terrorów

jaki może być terror - najgorszy

to terror własnych myśli.

Że też nie do odpuszczenia

nie do odczepienia się

nie do odrąbania sobie czegoś

czego ma się za dużo.

 

Żeby tylko tak można było

nie mieć czegoś a najlepiej

głowy a mieć święty spokój

albo chociaż błogi sen - 

to by dopiero było niebo

czy piekło - ale to już spekulacje.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
abojawiem
abojawiem
Wiersz · 2 listopada 2012
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Dosyć szczere , odważne , bardzo realistyczne.

    · Zgłoś · 11 lat temu