***

DiDi

Drzewa szeleszczą, gdy wiatr wieje,
Ranek wstaje, gdy kur pieje,
Lasy rosną, bo im tak deszcz każe
I tylko nieliczni mają nad sobą władzę.
 
Gdy kaczka przepłynie, woda się burzy, 
Jeśli niebo nie zapłacze, nie wywoła kałuży.
Kiedy aniołowie płaczą, wtedy diabeł śpiewa: 
"Tylko wybrani mają wstęp do nieba"!
 

DiDi
DiDi
Wiersz · 11 listopada 2012
anonim