Człowiek jest tym
bardziej wartościowym
czym więcej potrafi
sobie odmówić
a tym bardziej nędznym
im więcej się unosi
(jak i gdzie jeśli nie)
ponad siebie - i to nawet
jeżeli pierwszym celem
człowieka jest przejść
samego siebie. Ale jednak
żeby być człowiekiem
człowiekowi nie trzeba
przechodzić samego siebie.
tego wilka
uwielbiam twoje wiersze, są takie inspirujące, super!