Człowiek

abojawiem

Człowiek jest tym

bardziej wartościowym

czym więcej potrafi

sobie odmówić

a tym bardziej nędznym

im więcej się unosi  

(jak i gdzie jeśli nie)

ponad siebie - i to nawet

jeżeli pierwszym celem

człowieka jest przejść

samego siebie. Ale jednak

żeby być człowiekiem

człowiekowi nie trzeba

przechodzić samego siebie.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
abojawiem
abojawiem
Wiersz · 13 listopada 2012
anonim
  • Marta
    ale być ze sobą na Ty :)))

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • kobieta ze złą buzią
    ale może przeskoczyć jak kózka, albo wilk i wtedy go poniosą razy kilka,
    tego wilka
    uwielbiam twoje wiersze, są takie inspirujące, super!

    · Zgłoś · 11 lat temu