jaśniejszy trochę od tego na głowie wdowy
stokroć za to ciemniejszy od zdobiącego pannę młodą
od jednego i drugiego skromniejszy
niemniej zwraca powszechną uwagę -
w nim ona – podobno – Jemu zaślubiona
naga habitem ciągłych niespełnień
niemniej zwraca powszechną uwagę -
w nim ona – podobno – Jemu zaślubiona
naga habitem ciągłych niespełnień
pozwolę sobie mieć odmienne zdanie, zwłaszcza co do pierwszej i drugiej zwrotki