już odeszły
masy poetów
na białych kościach
ogryzionych wersów
resztki ścięgien
i mole
w tytułach
jak na stopniach
w splunięciu
jakiś pet
niewypowiedzianego
boże daj mi siłę
gdy wypływam
daj mi wiarę
gdy spoglądam w niebo
daj mi ciszę przed burzą
w śmierci spokojnej
nienamaszczonych
na wieki wieków
za życia
amen
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz
·
20 listopada 2012