Nie da się żyć
bez kogoś takiego jednego -
chociaż niektórym takim
najlepiej się żyje z daleka
od takich siebie.
Ale uwaga - tacy jedni
wcale nie są takimi jedynymi -
są tylko dla siebie stworzeni
i bywają ze sobą
nieraz początkiem a nieraz
końcem świata.
gdybyś tak jeszcze mógł uzasadnić swoją ocenę, byłbym Ci bardzo wdzięczny
przecież Miłosz również pisał prostymi słowami...