Tylko nie ja (nie ja jeden nie ja sam)

abojawiem

Zgubiłem się -

nie chodzę już

jak nakręcony

(może i miłością

może i zegar)

tylko jak obłąkany

(może i samotnością)

chociaż tak mi dobrze

(a może wygodnie).

 

W końcu odpowiadam

tylko za siebie -

jakby zgubienie się

miało być czymś

lepszym od zgubienia

kogoś przez kogoś -

tylko że bez jednego

kogoś niejeden ktoś

nie może się obejść -

jakbym ja akurat mógł.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 29 listopada 2012
anonim