Co można zrobić oralnie.

lirawodewil

 

smakować słowa, obracając je na języku,
zmiażdzyć molekuły alfabetu między zębami, 
siarczyście splunąć nadając wydźwięk, 
obnażyć kły i zawarczeć znaczeniowo,
zmienić ton. 
oblizać lubieżnie usta, 
nabrzmiałe ciężarem pochlebstw,
wybuchnąć gromkim śmiechem serdeczności, 
łypiąc spod oka szyderstwem, 
uradować się i zasmucić w podkówkę.
krzyknąć wypluwając z płuc emocje, 
zamruczeć gęsią skórką.  
Oceń ten tekst
lirawodewil
lirawodewil
Wiersz · 4 grudnia 2012
anonim