1. „skrzat rewolucjonista”
za kratki - z w kratkę zeszytu -
trafił z nadejściem świtu
2. „do szuflady pisanie”
za długie słowa -
by nie zwariować
3. „w poczuciu obowiązku
ucho od dzbana co wodę nosił
litość prosi
4.”kwestia skali – czyli krasnolud”
przebrana miarka?...
wisielec na pasku zegarka
5. „sprzeczność?”
złoto znika
z mocy alchemika
6. „prawiczek”
nabrał gibkości
w akcie miłości?...