Długopis znaleziony w pociągu

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 

konduktor długo ogląda mój bilet -

łapczywie wypija całą konfigurację jońskich kolumn

na szybko zastygłego Érechthéionu przydrożnych wektorów

 

przewlekły sens jego myśli

szczypie moją ledwo poczętą apatheję

o posmaku oleistego powietrza i świeżo wypalonej machorki

 

ekspresja nieruchomego spojrzenia

sprzęga oskarżoną frustrację niedomkniętych przejazdów drugiej kategorii

w modlitewną ciszę zmęczonego samym sobą mroku niestrawnych akcentów

 

 

7 grudnia 2012, 22:54:24

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 7 grudnia 2012
anonim