* * *

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 

ampułki ze słońcem wrzucałem do rzeki1

rozmazując w dłoniach

kod kreskowy Księżyca

by rozprowadzając zenit i nadir

w szklance z herbatą

ustanowić partykularne prawo

powszechnej zgody

Ozyrysa z Sethem

 

8 grudnia 2012, 11:21:43

 

1 W. Giedrys, Forma staje się.

 

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 8 grudnia 2012
anonim