Z dymu wydmucham sobie twoją twarz,
Z papieru ulepię białe twoje ręce,
I tylko serce musisz mi dać,
Bo skąd ja wezmę takie piękne serce.
Wierszem opiszę cały umysł twój,
A prozą wszystkie twoje słowa,
I tylko serce musisz mi dać,
By je opisać za mała ma głowa.
Namaluję na ścianie całą twoją krew,
Pędzlem wyznaczę tętnice i żyły,
I tylko serce musisz mi dać,
Bo niczym bez niego by te kreski były.
Z gałganów uszyję wszystek ubiór twój,
I pod nim skryję nagość twego ciała,
I tylko serce musisz mi dać,
By cała ta praca się nie zmarnowała.
(2012)
z bardzo małymi wyjątkami.
ale ten fragment wg mnie niezły:
"Namaluję na ścianie całą twoją krew,
Pędzlem wyznaczę tętnice i żyły"