śnieg - niby tak banalny
i zbyt łatwy w obsłudze
nie trudno o nim mówić
i typowe jest marzyć
- tak myślałam do niedawna
gdzieś w tym mrozie
ucieka prawda
więc idealizujemy
znowu
kolejny raz popełniamy ten błąd
i brniemy w tą głębie
po prostu oszukujemy
szkoda że nie widzimy siebie
za szybą kilometrów
bo byśmy mieli dość
możemy rozmawiać o śniegu
jeśli tego właśnie chcesz
*tę głębię