Apokryf Bożonarodzeniowy

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 

jeśli się narodził

to był

Hyperionem Johanna Christiana Friedricha Hölderlina

jeśli się narodził

to był

Mistrzem Pchłą Ernsta Theodora Amadeusa Hoffmanna

jeśli się narodził

to był

motylem Paula Bäumera

 

żyjemy w okopach i walczymy

staramy się nie dać się zabić

to wszystko

 

jeśli się nie narodził

to miał na imię Yeshua -

zwiastował przybycie Moabitów

 

19 grudnia 2012, 23:18:02

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 20 grudnia 2012
anonim