w pierwszym momencie kwaskowe
później dające uczucie cierpkości na języku
wreszcie - przy rozgryzieniu owocu - słodkie:
powtórki w cyklu - z każdą podnoszoną do ust łyżeczką
można wyżerać łapczywie ze słoika
bądź smakować subtelnie ze spodeczka
(resztek babcinej porcelany z Miśni)
zapijając szlachetnością klasycznej herbaty
takie sobie konfitury
czerwieni przeźroczystość połowiczna -
a życia alegoria
pyszna gęstość - w dodatku nie głupia