Pracę Elżbiety mierzono sekwencją klepsydry
Szelesty sukni kryły szkic ołówka kleksy farb
Wilhelm zastygł wyprofilowany
wzrokiem oparty o szafę
Jakub zapatrzony w sprężystość Elżbiety
zapomniał o palcie grubych rękawicach
kędzierzawych włosach schowanych pod czapą
(Wilhelm zdjął tok tuż po wejściu)
ulubionym piórze
w kolorze koszul obu braci
Elisabeth Jerichau-Baumann maluje portret
Ania Klimczak
Ania Klimczak
Wiersz
·
25 grudnia 2012
-
Mithrilwersyfikacja - do przebudowy
-
Justyna D. BarańskaDla mnie tu za zimno, zbyt rozsądnie ;)
-
szanta - Edyta Ślączka-PoskrobkoZbyt dosłowne a ostatnie dwa wersy zupełnie do skasowania albo przebudowy.
-
Ania KlimczakDziękuję Państwu za komentarze. Pozdrawiam.