szybko!
już czuję człowieka
a miałam być sama przez jakiś czas
miałam spać
bo dom pusty
dom mój
jedynie
ludzie jak glonojady
przy oknie
przy drzwiach co trzeszczą w futrynie
tysiące spraw nie moich
wysłuchaj, posłuchaj, doradź
dajcie chwilę na oddech
na wyprowadzenie psa
na siku
dopiero potem
szturmujcie
na wyprowadzenie (psa
na siku) to w nawiasie to bym wywalił i wtedy coś by pozostało we mnie
Lub... tak jakby to było po przecinku, czyli na siku idzie wtedy podmiot liryczny. I to jest TO! Między innymi na takich zabiegach polega budowanie poezji. Tak trzymaj dziewczyno!