odchyl wzrok
chcę zobaczyć twoją duszę
splecione dłonie i pocałunek wiersza
czy to mało na początek?
jaka jest jego legenda?
słowa - splecionego
gdzieś między ostoją
rozsądku a rozkoszą
czy dlatego się wachasz?
ja przecież tam byłem
znam te ścieżki i ich zawiłość
zwiedzałem tamte kraje
pozwól że pomilczę
na dowolny temat
niech gesty płyną
swobodnie otulone majem
a teraz
odchyl głos
chcę usłyszeć twoją ciszę..
przemawia...
"pozwól że pomilczę
na dowolny temat" - super
wprowadziłem pewne zmiany...hmmm...
co Ty o tym? :d:b:
Agata
hmmm...miło mi :)
pozdrawiam
dla mnie pierwotna wersja warta jest zapamiętania /choć szanuję zdanie ludzi bardziej obytych z literaturą i chętnie pośledzę drogę ewolucji tego wiersza/