Literatura

Chociaż mi tak głupio (tryptyk) (wiersz)

abojawiem

Chociaż mi tak głupio

 

To co ma być to będzie

a przynajmniej ja swoje

zrobię dla ciebie ale za diabła

nie potrafię ci pomóc.

Nie potrafię też ani chcę ci

tym bardziej teraz doradzać.

 

Ale co byś nie zrobiła

znając już troszkę ciebie

wiem że dobrze zrobisz.

Tylko że dzisiaj są takie czasy

że nie wystarczy dobrze zrobić

żeby wyjść na swoje.

 

 

Chociaż mi tak głupio II

 

Wiem że nie tego ode mnie oczekiwałaś

i nie tego po mnie się spodziewałaś -

jeżeli tylko tego faktycznie oczekiwałaś.

Ale jakbyś ty mogła czegoś innego

a co dopiero więcej po mnie oczekiwać -

jakbyś mnie chociaż troszeczkę nie znała. 

A czy na dobre czy na złe to się dopiero okaże.

 

 

Do następnego razu

 

Zdrowia ci życzę

bo niczego tak bardzo

nie potrzeba człowiekowi

jak właśnie zdrowia -

przecież do zmagania się

z całym światem

czyli ze sobą samą.

A kobieta jak wiadomo

też jest człowiekiem

(a dla niektórych nawet

całym światem).


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ata
Ata 2 stycznia 2013, 19:19
"Tylko że dzisiaj są takie czasy
że nie wystarczy dobrze zrobić
żeby wyjść na swoje." - true sad story...
tych tekstów nie oceniam jako wiersze... nie mniej byłam i czytałam
przysłano: 31 grudnia 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca