na przylądku rozpaczy stare kurwy czują się co najmniej bosmanem

Jarosław Baprawski

 

jedni poszukują wiary
gdy ja szukam ostatniej 

w pytaniach nowej ery 
doszukuję się 
który 

w tym bałaganie
będzie nowym 

gdy ruchałem myśli
weszły na pukanie

marie z magdalii 
na początku drogi

w porannym oddechu 
trzydzieści polskich 
śpiewały 

hosanna
 
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 1 stycznia 2013
anonim
  • abojawiem
    ach te Twoje poszukiwania (że się chce wiedzieć)

    · Zgłoś · 11 lat temu