jak kochać trzeba było
jak nienawidzić warto?...
jak z czasem owa miłość
jak wyjście bitą kartą
jak z rana i z wieczora
jak mimo to nie pora
jak dzikość dzielił na iskierki
jak sprytnie podkradł słów cukierki
jak pogonienie kota
jak łgarstwo też robota
jak on – jak ja
jak dziwna gra -
jak Atlas zatrząsł moim światem
jak zniknął – jak przed latem