nim się skończy – zanim zacznie
to ogłupi nas nieznacznie
ta miłość
z ociąganiem pojmiemy
że na kredyt żyjemy
jej siłą -
wyparuje z dnia na dzień
na bliźniaczek przykładzie
ja woda
bez ochoty na protest
lubo inną głupotę
a szkoda...
wolę własną w tej sprawie
podtopimy w zabawie
w CZAS NIE STÓJ!!! -
zieloniutkiej i słodkiej
jak obżarty stukrotnie
krzak agrestu