małe kotki
szare i puszyste -są jak ogromne bazie
pewnie dlatego (tu i tam)
nazywają bazie kotkami
a już taki przepych
nie ma wiele wspólnego z przepychaniem
dajmy na to rury kanalizacyjnej...
chociaż – teraz już wcale nie mam pewności
albo weźmy miłość
z nią owszem bywa miło
bardzo i bardziej
ale bynajmniej nie obligatoryjnie