chowamy się za strachem
wszystko tłumaczymy
niepewnością
spaliłabym mapę
gdybym miała pewność
że obojętność
jest cechą kilometrów
kiedyś byłam skłonna
otwierać drzwi
każdemu marzeniu
byleby tylko nie popaść
w zapomnienie
a dziś już potrafię
tylko patrzeć za siebie
i przekonywać wszystkich
że ten kto jest blisko naszych dłoni
nie zawsze jest blisko naszego serca
spaliłabym mapę
gdybym miała pewność
że obojętność
jest cechą kilometrów
kiedyś byłam skłonna
otwierać drzwi
każdemu marzeniu
byleby tylko nie popaść
w zapomnienie
(...)"
tylko tyle, tu jest konkret (koda) bez "filozującego" rozwlekania i zagadania