***

Agati

chowamy się za strachem

wszystko tłumaczymy

niepewnością

 

spaliłabym mapę

gdybym miała pewność

że obojętność

jest cechą kilometrów

 

kiedyś byłam skłonna

otwierać drzwi

każdemu marzeniu

byleby tylko nie popaść

w zapomnienie

 

a dziś już potrafię

tylko patrzeć za siebie

i przekonywać wszystkich

 

że ten kto jest blisko naszych dłoni

nie zawsze jest blisko naszego serca

Oceń ten tekst
Agati
Agati
Wiersz · 7 stycznia 2013
anonim
  • Ata
    podobnie do pozostałych. pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Agati
    Dzięki za pomoc :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Paulina Wielbicka
    Zgoda z Mithrilem, choć dodaję, że ostatni dwuwers brzmi jakby powiedzenie, aforyzm, to jednak i tak go oceniam pozytywnie jako puentę. :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    "(...)

    spaliłabym mapę
    gdybym miała pewność
    że obojętność
    jest cechą kilometrów

    kiedyś byłam skłonna
    otwierać drzwi
    każdemu marzeniu
    byleby tylko nie popaść
    w zapomnienie

    (...)"


    tylko tyle, tu jest konkret (koda) bez "filozującego" rozwlekania i zagadania

    · Zgłoś · 11 lat temu