Po prostu

Agati


błądziłam nocą

daleko za miastem

sprzeczności

i kontrastów

 

wybrałabym stryczek

gdybym wiedziała

że Wisła wychłodzi

najpierw kończyny

a potem dopiero umysł

 

może krócej bym myślała

o tym mieście

w którym każde tak

jest zaprzeczeniem

 

po prostu łatwiej jest

winić ulice i domy

niż ich mieszkańców

Oceń ten tekst
Agati
Agati
Wiersz · 9 stycznia 2013
anonim
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    ładne :) A że nie nowe? Ktoś kiedyś powiedział- mało nowego możemy już wymyślić, ważne aby pisać od siebie.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ata
    "...traktuję jako początek, czegoś obiecującego" - ja też, bo są przebłyski...

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Paulina Wielbicka
    Konwencja podobna do poprzednich - zgadzam się z MIthrilem, ale ja to traktuję jako początek, czegoś obiecującego :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ata
    podoba mi się puenta

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    ........................nihil novi

    · Zgłoś · 11 lat temu