każdy jej kawałek
może być na wietrze
jak – przysiadający tu i tam -
fantastyczny motyl
ten który nie był używany
służy – dodatkowo – za lustro
odbijają się w nim - z narcyzmem -
i twarze i promienie słońca
a ów używany -
wyzwolony z zawartości przez ludzką żarłoczność
pyszni się ciekawą fakturą pomięcia
robi za nowoczesne dzieło sztuki -
ktoś miał właśnie szczęście – złapał motyla
będzie w co owinąć kiełbasę