fuga dla A.A. (do osobności)

Evit-ka

 


  1. z nosem przy ziemi
    oczami utkwionymi w podłożu
    wypatrywanie śladów racic i kopyt
    jak najdalej od stóp

    ku jakiemuś TAM
    żeby poskromić serca samowolę
    uwolnić myśli
    miarowo jedną po drugiej

    oddzielić siebie od (nie) siebie
    jak żółtko od białka w jajku
    nie rozstrzygając dylematu
    co tu przypomina księżyc w pełni-a co galaretę-

    teraz ona
    bezpieczna cisza
    środek lasu
    ocalenie?- sztuczka własnego organizmu? -

    tylko wyrzucić pojęcie czasu-albo przynajmniej zegarek
    z radością że elektroniczny
    i nie będzie za głośno tykał
    bezbronnemu Bogu
    Zdjęcie: "fuga dla A.A"
(do osobności)

z nosem przy ziemi
oczami utkwionymi w podłożu
wypatrywanie śladów racic i kopyt
jak najdalej od stóp

ku jakiemuś TAM
żeby poskromić serca samowolę
uwolnić myśli
miarowo jedną po drugiej

oddzielić siebie od (nie) siebie
jak żółtko od białka w jajku
nie rozstrzygając dylematu
co tu przypomina księżyc w pełni-a co galaretę-

teraz ona
bezpieczna cisza
środek lasu
ocalenie?- sztuczka własnego organizmu? -

tylko wyrzucić pojęcie czasu-albo przynajmniej zegarek
z radością że elektroniczny
i nie będzie za głośno tykał
bezbronnemu Bogu
     

 

Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 10 stycznia 2013
anonim