Kwiaty

Agati


wspinaliśmy się

po dachach wyobraźni

jak koty

szukające ciepła

 

a deszcz zmył obietnice

ze zmęczonych powiek

i oddetchnęliśmy

 

przysięgałam na kwiaty

że nie będę się mściła

za zrządzenia losu

 

a teraz nie mogę spać

patrząc jak wiedną

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Agati
Agati
Wiersz · 11 stycznia 2013
anonim
  • abojawiem
    jakie życie, taki wiersz. i o to chyba chodzi

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Agati
    Miło mi, że ktoś czyta. Jestem nadal dzieckiem więc nie da się i pewnie jeszcze długo nie będzie można znaleźć w moich wierszach dojrzałości i dobrze przemyślanych elementów. Ale pisanie sprawia mi przyjemność i cieszę się, że nie jest AŻ tak źle :) I właściwie wolę jak mówi się do mnie Agati :) Dziękuję za miłe słowo :) Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Paulina Wielbicka
    Mc.ejdżej myślę, że im więcej będziesz przeżywać, tym dorodniejsze będą Twoje teksty. Motyw kwiatów mnie zaskoczył, choć w wierszu masz trochę takich typowych dla takich "zrządzen losu" elementów - tzn. może inaczej - mało oryginalnych. Jednak dwie ostatni strofy super - krótko, a dobitnie. :) No i chwała, że jest tytuł, bo już mnie te Twoje gwiazdeczki przerażały, bo w ogóle nie kojarzyłam ich z tekstami.

    · Zgłoś · 11 lat temu