dawno

Aminta Borkowski

zostałeś tej nocy ptasznikiem zapalonym

wiesz dlaczego mówię to tak lekko

chociaż jeszcze nie dogasłam

nie chcę żebyś sobie schlebiał

 

w świetle dziennym kurczysz się trzykrotnie

stukrotnie przepraszasz chociaż nie ma za co

nie będę karmić dmuchanego winowajcy

zabierz mnie

na zwykłą przechadzkę wokół getta

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 4 głosy
Aminta Borkowski
Aminta Borkowski
Wiersz · 11 stycznia 2013
anonim
  • abojawiem
    zaskoczył mnie ten wiersz, oczywiście in plus

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Paulina Wielbicka
    ciekawie w wersach "w świetle kurczysz się trzykrotnie
    stukrotnie przepraszasz ...". Pierwsza strofa intryguje - dla mnie warte pochwały słowa :chociaż jeszcze nie dogasłam. I ten prozaiczny ostatni wers, a jednocześnie tak przez kontrast z resztą przenikający. :)

    · Zgłoś · 11 lat temu