Literatura

co w trawie piszczy (wiersz)

Evit-ka

 

to piękny dźwięk
świeży, młody, szumiący
i zielony - tak - zielony z pewnością

odgłos ładniejszy od...
znanych legend i baśni
tych „z tysiąca i jednej nocy" też zapewne -

na zasadzie mimikry
upodobniony do snów albo marzeń
w dowolnym momencie doby

sen i marzenie - po niemiecku...
oba określa to samo słowo
DER TRAUM - brzmi jakby echo w studni

człowiek podsłuchał
i zmęczony nim zasnął
aż do następnego szelestu
Zdjęcie: „co w trawie piszczy"  to piękny dźwięk świeży, młody, szumiący i zielony - tak - zielony z pewnością  odgłos ładniejszy od... znanych legend i baśni tych „z tysiąca i jednej nocy" też zapewne -  na zasadzie mimikry upodobniony do snów albo marzeń w dowolnym momencie doby  sen i marzenie - po niemiecku... oba określa to samo słowo DER TRAUM - brzmi jakby echo w studni  człowiek podsłuchał i zmęczony nim zasnął aż do następnego szelestu

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 16 stycznia 2013, 20:35
co tam co, grunt że piszczy, chociaż nie wszyscy słyszą, dla wszystkich
przysłano: 16 stycznia 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca