Pozwalam Ci odejść z nowym rokiem
Melancholio
co spod powiek wyciskałaś sól
by posypać nią śliskie chodniki trudnych decyzji
Pozwalam sobie na sen płochliwy
o ciemności mniej granatowej
i niepamięci tego
co nie było i będzie
Pozwalam światu pisać nowe kalendarze
w których wyszczególnione zostaną
wszystkie czarne dni
obok tych czerwonych
Pozwalam nam zostać
aby nie zostawiać nieposprzątanych słów
niespełnionych sznurowadeł
jeszcze tylko chwilę
(2012)
...........................podlir - to Fikander
(...)
Idąc dalej tym torem myślenia, wychodzi na to, że piszę w sposób absurdalnie infantylny.
(...)"
...............................trafiony - zatopiony