Opanowanie to cierpliwość. Uczę się sztuki
pozowania. Dla życia jestem piękna, ukoronowało mnie
czarną opaską - patrzę tak, jakbym wiedziała wszystko.
Mam szesnaście lat i zamknięte usta.
Zdradza mnie dłoń. Gdy lekko sztywnieje,
żyły wypełniają się kolorem nieba. To w nich
umiejscawia się bezsilność. I wtedy wypada krzyk.
pozowania. Dla życia jestem piękna, ukoronowało mnie
(...) - patrzę tak, jakbym wiedziała wszystko.
Mam szesnaście lat i zamknięte usta."
tyle - reszta to kwiatek przy kożuchu.................zbyteczne nadsłowie lub inna bajka