Z listu Kathie Jagger do Aristotélēsa Stagiryty w kwestii Quod est veritas
Prawda jest niewyrażalna i nie do ogarnięcia.
Ona ani istnieje ani nie istnieje.
Siddhārtha Gautama Buddha Śākyamuni
Każda prawda jest prawdziwa tylko do pewnego stopnia.
Jeżeli przekracza granice, pojawia się kontrapunkt i przestaje być prawdą.
Søren Aabye Kierkegaard
nazywam się
Mahamāyā Spam
i jestem z tego dumna
mam przeświadczenie
iż zaistniałam jako Pierwotna Prawda
taka przez duże ”P”
jak pewien wciąż niepokojący
szczegół anatomiczny
albowiem jak na to nie patrzeć
świadków zawsze było trzech -
trwoga nuda miłość
a ci zgodnie twierdzą papierowym falsetem
prædictum inest subjecto
19 stycznia 2013, 14:49:13
z prawdą/racją jest jak z dupą...................każdy ma swoją, acz twierdzą, co poniektórzy iż vino in weritas, zatem wielopoziomowość owego "słowa", może być spokojnie naciągana jak guma od gaci
tekst - nie zachwycił, czytałem twoje lepsze, ale i od tego gorsze, krzywdy nie uczynił zatem ma swobodę istnienia...