wierzyliśmy oboje w dzień
który miał trwać dłużej
niż przetarcie oczu nad ranem
i w ciemność będącą
naszym planem B
błądziliśmy na drodze realizmu
szukając drugiego dna
mając za drogowskaz prawdę
dziś z tamtych nocy
pamiętam tylko zmęczenie
i wiarę, że budząc się jutro
nadal będzie dziś
szukając
mając
budząc"