Mgła
Biała poświata
świat łapie mnie wpół
godziny mi brakuje nocą
by spisać co natura knuje
zarzucam na pół
swą nagość i planuje
jak pozbyć się ciszy:
diablicy i grzesznicy
na amen już
a kurz w miednicy twej
rusz mgłą oczyśćmy
nasze dusze
ja muszę
ja
bo gdy zniknie światło domości
zostanie tylko punkt
do nieprzytomności
mglisty napar
nektar z oczu
odsuwa mnie ode mnie
abym poczuł
abstrakcja
wiruje powietrze
a ja chcę jeszcze
dość ! upłynnia się mgła
______________________________________
Dorzucam "Mgłę" w wykonaniu Horyzontalnych podczas "Mistyfikacji"
http://www.youtube.com/watch?v=HjMXTpby5HY
ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA !
Pozdrawiam